31 май - празник на блондинките



31 май е и празник на блондинките. От 2006 г. насам на този ден се чества Международният ден на блондинките. Първият Ден на блондинките се празнува с истински шик. Има церемония по връчването на „Диамантеното токче”.
Смята се, че първата блондинка в историята на човечеството e древногръцката богиня Афродита, чиито златисти къдрици били подарък от самия Зевс. В наши дни блондинките не са смятани за богини, но според много мъже те са най-красивата част от нежната половина на човечеството.
Според учените истинската блондинка е явление рядко и се очаква през 2202 г. блондините да изчезнат от Земята. Само за последните 50 години блондините наналяват от 49 до 14% от всички жители на нашата планета. И причините са няколко. Първо, за да се роди дете блондин необходимо условие е и двамата родители да са руси. Второ, в страните където населението не е русо населението продължава да расте, а нациите където се срещат естествените блондини намаляват и ако имат деца, най-често е само едно. Последният човек с руса коса се очаква да се роди във Финландия където хората с руса коса най-много. Затова и се оказва сложно един блондин да намери своята половинка и тя да е естествено руса за да се роди дете блондин.
Русите дами са героини на много анекдоти, заложници на боите за коса и изкуството на фризьорите, невинни жертви на модата, повелителки на солариуми и на силикона, любими за госпадата и притежателки на хиперженска логика.
Известни блондинки: Ана Никол Смит, Гергана, Мерилин Монро, Памела Андерсън.

Няма коментари: